notÝcies
 
     
 
VII JORNADES DIABLERES DEL PAÍS VALENCIÀ
 
     
  10 de novembre de 2007 a Terrateig

La Federació i la colla Correcagarneres, ja estan organitzant les VII Jornades Diableres que enguany se celebraran al poble de Terrateig a la Vall d'Albaida.
PROGRAMA:
12:30 h: Inauguració de les vII Jornades
13:00 h: Xerrades:
            -PirotŔcnia. al Centre Social
            -Cultura Popular.
            -Els costums i el paisatge
15:30 h: Passejada a la font del Llop amb guia i botànic.
17:00 h: Mercadet de les colles
22:00 h: Espectacular correfoc amb totes les colles
24:00 h: Concert amb Rapsodes i un grup de la comarca
Correcagarneres
     
  FOTOS  
     
  CRÒNICA  
 
Passat 10 de Novembre es van celebrar a Terrateig les VII Jornades Diableres del País València, que en aquesta edició van estar organitzades per la colla Correcagarneres, d’aquest mateix municipi de la Vall d’Albaida i amb la col·laboració de les colles membres de la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià.
Es van inaugurar pel president de la Federació, Enric Guillen, junt amb la secretaria de la colla Correcagarneres, l’alcaldessa del poble i el regidor de cultura.
Després d’aquest acte, van començar les xerrades, que en aquesta ocasió tractaven la cultura popular, la pirotècnia i els costums del poble i el paisatge.
Per dinar, no podia faltar una paella gegant. En acabat el dinar -que millor que passejar-, vam fer una excursió a la font del Llop, amb les lliçons de Casimir com a guia i botànic.
Després es va muntar a la plaça de la font, un mercadet amb les paradetes de les colles, on no va faltar un taller de percussió a càrrec de la colla de dimonis de Ripollet.
El sopar de germanor va donar pas a un espectacular correfoc amb la participació de deu colles. El correfoc tenia tres punts d’inici, amb tres recorreguts que van omplir de foc tot el poble de Terrateig. Tots els recorreguts confluïen en un punt, on totes les colles es van juntar per formar un sol recorregut i van mostrar allò millor de cadascuna. No van faltar les canyes, el bou, la bicicleta, les maces, motxilles i un munt d’artefactes de foc. Els focs d’artifici van donar punt i final al correfoc.
Tot seguit vam poder gaudir de dos concerts molts especials: Rapsodes, amb les seves lletres plenes d’ironia, i Raça Borda, un jove grup de la comarca que acaba de començar però que donarà molt que parlar.
 
  Cris  
   
Dubtes i/o més info: 626649047 Enric     625078155 Quique       info@dimonispv.cat