notÝcies
 
     
 
Reunió per la Cultura Popular del Foc
     
 

14 de febrer de 2009, a Sueca

Nota de premsa de la FDDPV i la FVAAC

Passat dissabte a la Casa de Cultura de Sueca tingué lloc una reunió informativa convocada per la Federació Valenciana d’Associacions d’Amics del Coet on assistiren representants de la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià i les associacions de pirotècnics PIROVAL i AFAPE.

A la reunió es va fer una explicació de la situació actual de la problemàtica creada per la directiva sobre pirotècnia, valorant positivament les manifestacions del Ministre de Industria assegurant que la festa del foc no perilla, però reclamant que la veu i opinió de les associacions que porten molts anys utilitzant i fent possibles estes festes siguen tingudes en compte.
La seguretat i l'ús correcte dels coets és un objectiu de totes les associacions implicades que volen una bona regulació que permeta mantindre les tradicions valencianes tal com les coneguem.
Per fer possible eixe objectiu indiquen dos camins. El primer seria l’associacionisme entre les colles que faria possible prendre responsabilitats a l’hora de fer les festes.
I com a segon seria la formació dels xiquets mitjançant campanyes pel bon ús del coet i que la tradició no es perga.

També es reclamà que es tinga la cultura del foc valenciana com un bé immaterial a mantindre per part del poders públics tant autonòmic i municipal com estatal.

El diputat autonòmic Josep Maria Pañella present a la reunió, va fer pública la proposició no de llei que el seu partit, el Bloc, va presentar a les Corts Valencianes demanant que es contemple el caràcter singular de les manifestacions valencianes de tipus festiu i cultural lligades al foc, i que, en conseqüència, establisca l’excepció de la normativa per a estes manifestacions.

Es tanca la reunió amb la satisfacció de que tot el món del foc està unit i disposat a treballar per mantidre les tradicions centenàries i amb la consciència que cal treball per a continuar obtenint el suport de tots els estaments valencians, institucions, polítics, i associacions culturals, fent escoltar la veu i l’experiència dels grups de foc..

Si el samaruc no pot viure sense aigua, els valencians no podem viure sense foc, no aniquilen una espècie única, gràcies.

 
 
 
taula
 
taula
 
 
 
 
 
   
Dubtes i/o més info: 626649047 Enric     625078155 Quique       info@dimonispv.cat