notÝcies
   
 
LA DIABÒLICA DE MORVEDRE RECUPERA LA FESTA DE SANT ANTONI A SAGUNT
     
 
26 de gener de 2008 a Sagunt

Passat 26 de gener la colla La Diabòlica de Morvedre va celebrar a Sagunt la popular festa de Sant Antoni.
La festa, enguany, va començar amb una xerrada amb el títol Sant Antoni i els Dimonis a la Casa de Cultura capellà Pallarés, a càrrec de Jesús Soriano, cap de colla de La Diabòlica, al mateix temps que es projectaven imatges històriques i actuals sobre la festa.
Després van començar els tallers a la plaça Tarongers. En aquesta ocasió hi havia un taller de foc, un taller de dansa popular, un taller de malabars i un taller de percussió als quals hi va participar molta gent; els xiquets i xiquetes van preferir els tallers de foc i malabars, mentre els més grans es van decantar pels de dansa i percussió.
Un cop finalitzats els tallers, els membres de La diabòlica de Morvedre es van dirigir cap a la plaça Districte seguits per la gent que hi havia participat en els tallers per donar començament al correfoc.
Ací va començar el correfoc i va anar avançant amb el foc de les forques i el foc de mà fins arribar a la Plaça Major, on va aparèixer el foc de les barres, les rodes, la lluita de forques, la bici, les maces i l’espectacular presència de La Fera Ferotge d’Alboraia, deixant als assistents bocabadats amb el seu ball.
El correfoc va continuar, guiat per la Fera fins a la plaça Tarongers, on els dimonis van encendre la foguera amb cohetons, al temps que s’encenia la façana i es tiraven els focs d’artifici, per acabar tots ballant al voltant de la foguera ja encesa.
Un cop acabat el correfoc, va tenir lloc el sopar de germanor al voltant de la foguera, típic de Sant Antoni, on no van faltar tramussos, papes, cacaus i mistela aportats per la colla de dimonis per als assistents.
 
Prem per ampliar
 
 
 
 
 
  Cris  
     
  Premsa  
   
Dubtes i/o més info: 626649047 Enric     625078155 Quique       info@dimonispv.cat