notícies
   
 
 
CAVALCADA DEL FOC. Dimonis de Vinaròs
 
 
19 de març de 2008 a València  
     
La cavalcada del foc, preludi de la cremà.

La Cavalcada del Foc, una de les novetats més destacades del programa d’actes oficials de les Falles, torna als carrers de València. Dimonis, músics, actors i ballarins participen en este preludi de la cremà, un festeig intinerant que té lloc a les 19 hores del dia 19 pel carrer de Colom, des de l’encreuament amb el carrer de Russafa fins a la Porta del Mar.
Amb la Cavalcada del Foc es recuperen elemenets del patrimoni festiu valencià que havien caigut en desús, com ara el bestiari de foc (drac, àguiles, tortugues…), tradicionals en el seguici valencià. També, la reaparició dels diables, representacions populars molt esteses per totes les comarques valencianes. Però la Cavalcada del Foc també rememora elements del patrimoni fester faller, com ara el costum d’encendre les falles amb bestiari que hi havia a finals del segle XIX, o l’antiga Cavalcada del Foc que es va fer entre els anys 1932 i 1934, amb la participación de comparses de diables i carrosses del déu Plutó.

En la Cavalcada del Foc d’enguany, oberta per l’espectacle d’animació del Ballet Opera d’Ontinyent amb l’espectacle “El Foc”, podrem escoltar la música de la Colla de l’Escola de Dolçaina i Tabal de la Junta Central Fallera i del grup La Xafigà de Muro, acompanyant les cases regionals de València al món, les reines de les festes d’unes altres poblacions convidades i les falleres majors de València amb les seues corts d’honor. Tot seguit, podrem vibrar amb el foc de la Colla de Dimonis “Els Socarrats” de Campanar, seguida de l’Associació d’Amics dels Reis Mags, els Dimonis d'Aielo de Malferit, la Colla de Dimonis de Vinaròs i la Colla de Dimonis de Massalfassar, presentant la seua nova bèstia, "la Taratuga". I sorprenent-nos finalment amb Maracaibo teatre d’Elx els quals amb el muntatge “La Tribu del Drac” tancarà la desfilada.

Si el vostre equip ho permet, podreu vore a Fàtua Marissa dirigint als mal·lèvols i viciosos fills de Satanàs per la concorreguda Avinguda de Colom, a València, plena d'ànimes incautes:

http://viewat.org/?i=ca&sec;=pn&id;_pn=1271&rc;=1

 

   
Dubtes i/o més info: 626649047 Enric     625078155 Quique       info@dimonispv.cat